NAZARBAYEV BERLINDEN IRANIN NUVE PROQRAMLARINI INKISHAF ETDIRMESINI PISLEDI VE BU SEVDADAN VAZ GECMESINI IRANA MESAJ OLARAQ GONDERDI!

Almanya’nın başkenti Berlin’de resmi temaslarda bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, İran’ın nükleer silah üretme sevdasından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Almanya’nın başkenti Berlin’de
resmi temaslarda bulunan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, İran’ın nükleer silah üretme sevdasından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Berlin Avrasya Kulubü’nün açılış törenine katılan Nazarbayev, burada yaptığı konuşmada bütün dünyanın nükleer silah kullanımından vazgeçilmesi gerektiğini aktardı. Nazarbayev, İran’a bu çağrıyı yaparken aynı zamanda da AB ve ABD’ye de İran ile görüşmek için ön şart öne sürmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Nursultan Nazarbayev, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile yaptığı bütün görüşmelerde Kazakistan’ın nükleer silahlardan nasıl vazgeçtiğini örnek gösterdiğini belirtti. Kazak lider, AB’nin ve ABD’nin İran ile doğrudan ve ön koşulsuz olarak görüşmesinin atılacak doğru bir adım olacağını dile getirdi.

Yorumlar